nedelja, 3. april 2016

Polnjena piščančja prsa - z mocarelo in paradižnikom

Še en način kako pusta in dolgočasna piščančja prsa spremeniti s samo nekaj sestavinami v slastno jed. 5 minut za pripravo, pol ure v pečici. Primerno tudi za med tednom - zvečer ali zjutraj vse pripravimo, ko pa se vrnemo iz službe samo damo v pečico, vmes pripravimo solato in čez pol ure je kosilo na mizi.


Za dva jedca potrebujemo:
Piščančja prsa - dve polovici
Paradižnik
Krogljico mocarele
Pesto - jaz se uporabila pesto iz sušenih paradižnikov
Sol, poper, baziliko
Oljčno olje

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Piščančja prsa zarežemo (pazimo, da ne do konca) in zareze namažemo s pestom.


Paradižnik narežemo na rezine in vsako rezino prerežemo na polovici. Krogljico mocarele natežemo na toliko rezin kolikor zarez smo natedili v prsa. V vsako zarezo damo paradižnik in mocarelo.


Solimo, popramo in potresemo z baziliko ter prelijemo z oljčnim oljem. Prvih 25 minut pečemo na 200 stopinj, zadnjih 5 minut pa vklopimo žar, da se zgoraj lepo zapeče.




Ni komentarjev:

Objavite komentar