sreda, 27. april 2016

Mini štefani pečenke v slanini

Nisem neka strašna ljubiteljica štefani pečenke, sploh pa kakšne iz restavracije. Predvsem zato, ker je mnogokrat v njej več kruha oziroma drobtin kot pa mesa. Moja, pa podobno kot moje mesne krogljice, ne vsebuje ne kruha, niti drobtin. Da je kljub temu sočna, pa dam namesto tega zelenjavo, danes je bila to naribana bučka, in nariban parmezan. Za piko na i, pa sem vsako štručko zavila še v rezino prešane slanine. Zraven sem postregla solato iz mladega zelja in korenčka. Odlično kosilo, ostanek pa bo jutrišnja malica.


Za mesne stručke potrebujemo: 
500 g mletega mesa
1 jajce
polovico bučke
košček paprike
1 manjšo čebulo
1 strok česna
50 g naribanega parmezana
1/2 žličke rdeče paprike
1 žlico paradižnikove mezge
1 žlico moke iz bučnih semen ali kokosove moke
sol in poper
7 rezin prešane slanine

Bučko naribamo in posolimo. Ko spusti vodo jo dobro ožamemo. Čebulo, česen in papriko drobno nasekljamo. Skupaj z bučko primešamo k ostalim sestavinam. Oblikujemo štručke, ki jih zavijemo v slanino. Pečemo na 200 stopinj Celzija, prvih 40 minut pekač pokrijemo, zadnjih 10 minut pa odkrijemo, da se slanina lepo zapeče.

Zeljna solata:
Pol glavice mladega zelja
1 večji korenček
Mlada čebulica
1 žlica bučnega olja
1 žlica oljčnega olja
Jabolčni kis po okusu
1 žlica majoneze
1 žlička gorčice
1 strok česna
1/2 žličke soli
1/2 žličke origana

Zelje in korenček naribamo, mlado čebulo pa drobno narežemo.
Vse sestavine za preliv damo v manjši kozarček za vlaganje in dobro pretresemo. Pustimo stati 5 minut, nato pa prelijemo čez solato in premešamo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar