Za mesne stručke potrebujemo:
500 g mletega mesa
1 jajce
polovico bučke
košček paprike
1 manjšo čebulo
1 strok česna
50 g naribanega parmezana
1/2 žličke rdeče paprike
1 žlico paradižnikove mezge
1 žlico moke iz bučnih semen ali kokosove moke
sol in poper
7 rezin prešane slanine
Bučko naribamo in posolimo. Ko spusti vodo jo dobro ožamemo. Čebulo, česen in papriko drobno nasekljamo. Skupaj z bučko primešamo k ostalim sestavinam. Oblikujemo štručke, ki jih zavijemo v slanino. Pečemo na 200 stopinj Celzija, prvih 40 minut pekač pokrijemo, zadnjih 10 minut pa odkrijemo, da se slanina lepo zapeče.
Zeljna solata:
Pol glavice mladega zelja
1 večji korenček
Mlada čebulica
1 žlica bučnega olja
1 žlica oljčnega olja
Jabolčni kis po okusu
1 žlica majoneze
1 žlička gorčice
1 strok česna
1/2 žličke soli
1/2 žličke origana
Zelje in korenček naribamo, mlado čebulo pa drobno narežemo.
Vse sestavine za preliv damo v manjši kozarček za vlaganje in dobro pretresemo. Pustimo stati 5 minut, nato pa prelijemo čez solato in premešamo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar