Hitro narejeno in pohvaljeno tudi s strani jedca, ki ni ravno ljubitelj špinače. Primerno tudi za malico v službi.
Sestavine:
1/2 manjše čebule
1 strok česna
Špinačo - jaz sem od mame dobila vrečko sveže, lahko pa se uporabi tudi zamrznjena
1 žlička kokosove masti
400 g rikote
3 jajca
100 g parmezana
6 rezin slanine
Sol in poper po okusu
Najprej pripravimo špinačo. Čebulo drobno nasekljamo in prepražimo na kokosovi masti. Dodamo strt česen in špinačo in pražimo, da špinača ovene in voda izhlapi. Pustimo, da se ohladi.
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Špinači dodamo skuto, jajca in parmezan. Solimo in popramo po okusu.
Dobro premešamo.
Vdolbine v pekaču za večje mufine obložimo s slanino.
Nadevamo.
Pečemo 30 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar