sobota, 30. april 2016

Čokoladna tortica z orehi

Enostavna tortica za ljubitelje čoklade in kakava.

Sestavine za testo: 
1/4 žličke sode bikarbone 
2 žlici kakava 
1/3 skodelice kokosove moke (Cocomi) 
1 žlička trpotčevih luščin v prahu (psyllium husks)
1 skodelica orehov, ki jih grobo nasekljamo
60 g masla 
3 jajca
1/4 skodelice mleka
1/2 skodelice eritritola 
1/2 žličke MyProtein Flavdrops vanilija 
ščepec soli 

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač za torto premera 18 centimetrov obložimo s peki papirjem. 
V posodi zmešamo kakav, kokosovo moko, sodo bikarbono in ščepec soli. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg in postopoma vmešamo polovico eritritola in Flavdrops vanilija. Maslo penasto umešamo z drugo polovico eritritola in postopoma vmešamo še rumenjake, da dobimo kremasto zmes. Vmešamo mleko in suhe sestavine, nato pa postopoma še sneg iz beljakov. Pečemo 30-35 minut. 

Ohlajeno testo prelijemo s čokoladnim prelivom, ki ga pripravimo tako, da segrejemo 1 dl sladke smetane in 50 g črne čokolade (80 % kakava). Postrežemo s sladko smetano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar