Enostavna tortica za ljubitelje čoklade in kakava.
Sestavine za testo:
1/4 žličke sode bikarbone
2 žlici kakava
1/3 skodelice kokosove moke (Cocomi)
1/4 žličke sode bikarbone
2 žlici kakava
1/3 skodelice kokosove moke (Cocomi)
1 žlička trpotčevih luščin v prahu (psyllium husks)
1 skodelica orehov, ki jih grobo nasekljamo
60 g masla
3 jajca
1 skodelica orehov, ki jih grobo nasekljamo
60 g masla
3 jajca
1/4 skodelice mleka
1/2 skodelice eritritola
1/2 žličke MyProtein Flavdrops vanilija
ščepec soli
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač za torto premera 18 centimetrov obložimo s peki papirjem.
V posodi zmešamo kakav, kokosovo moko, sodo bikarbono in ščepec soli. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg in postopoma vmešamo polovico eritritola in Flavdrops vanilija. Maslo penasto umešamo z drugo polovico eritritola in postopoma vmešamo še rumenjake, da dobimo kremasto zmes. Vmešamo mleko in suhe sestavine, nato pa postopoma še sneg iz beljakov. Pečemo 30-35 minut.
Ohlajeno testo prelijemo s čokoladnim prelivom, ki ga pripravimo tako, da segrejemo 1 dl sladke smetane in 50 g črne čokolade (80 % kakava). Postrežemo s sladko smetano.
1/2 skodelice eritritola
1/2 žličke MyProtein Flavdrops vanilija
ščepec soli
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač za torto premera 18 centimetrov obložimo s peki papirjem.
V posodi zmešamo kakav, kokosovo moko, sodo bikarbono in ščepec soli. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg in postopoma vmešamo polovico eritritola in Flavdrops vanilija. Maslo penasto umešamo z drugo polovico eritritola in postopoma vmešamo še rumenjake, da dobimo kremasto zmes. Vmešamo mleko in suhe sestavine, nato pa postopoma še sneg iz beljakov. Pečemo 30-35 minut.
Ohlajeno testo prelijemo s čokoladnim prelivom, ki ga pripravimo tako, da segrejemo 1 dl sladke smetane in 50 g črne čokolade (80 % kakava). Postrežemo s sladko smetano.
Ni komentarjev:
Objavite komentar