petek, 1. april 2016

Bananino pecivo

Pri nas je z bananami vedno enaka zgodba: ko jih nimamo, bi ju otoka jedla, ko pa so, pa bi raje kaj drugega, trenutno kivi in jagode. In tako banane preveč dozorijo in so še manj zanimive za pojest. Večinoma prezrele banane romajo v zamrzovalnik. Zdaj pa so se začele nabirati tudi tam. Pred dnevi si je Živa zaželela banani kruh - ki ji je tako dober, čeprav pa se jaz ne spomnim kdaj sem ga nazadnje spekla. Tako je iz dveh zrelih banan, ki ju noben ni želel pojesti, nastalo tole enostavno a kljub temu zelo okusno pecivo. 


Pečico segrejemo na 180 stopinj C. V večji posodi s paličnim mešalnikom najprej zmešamo mokre sestavine, da dobimo gladko maso: 
2 zreli banani 
2 jajci 
3/4 skodelice beljakov (cca 6) 
1/4 skodelice Vitafiber sirupa 
1 brizga MyProtein Flavdrops vanilija 

V drugi posodi pa zmešamo suhe sestavine: 
1/4 skodelice mletih mandljev 
1/2 skodelice razmaščene kokosove moke (Cocomi) 
1/2 skodelice razmaščene arašidove moke (Sukrin) 
1/4 skodelice eritritola (Sukrin) 
2 žlički pecilnega praška 

Suhe sestavine primešamo mokrim in pustimo stati nekaj minut, da kokosova moka popije tekočino in se testo zgosti. Testo vlijemo v manjši pekač obložen s peki papirjem in pečemo 25 minut. 

Za čokoladni preliv v mikrovalovni pečici stalimo 50 g črne čokolade (85 % kakava) s 1 žlico kokosove masti in 1 žlico Vitafiber sirupa. Pečeno testo prepikamo z vilicami in prelijemo s čokoladnim prelivom. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar