nedelja, 21. december 2014

Pastirčkova pita

Enostavno in hitro narejena glavna jed. Običajno je "kapica" iz krompirjevega pireja, jaz pa sem jo tokrat naredila iz cvetačnega pireja.


Sestavine za 3 jedce:
500 g mlete govedine
1 žlica maščobe
1 manjša čebula
2 stroka česna
2 korenčka
2 pesti graha
1 žlica paradižnikove paste
2,5 dl goveje juhe
timijan
rožmarin
sol
poper

Sestavine za cvetačno kapico:
manjša cvetača
1 zvrhana žlica pasirane skute
2 zvrhani žlici naribanega parmezana
sol
poper

Najprej na maščobi prepražimo mleto govedino.


Dodamo na drobne kockice narezano čebulo.


Malo podušimo, da se čebula zmehča, potem pa dodamo korenček, grah in česen.


Premešamo in očakamo, da česen zadiši. Dodamo paradižnikovo pasto in začimbe.


Zalijemo z juho in pokrito dušimo 20 minut.


Med tem pripravimo pire. Cvetačo skuhamo na sopari in pretlačimo. Dodamo skuto, parmezan, sol in poper. Dobro premešamo. Če je potrebno še malo dosolimo.


Mesno-zelenjavno maso naložimo v pekač (jaz sem uporabila samo 2/3) ...


... in ga prekrijemo s pirejem ...


Pečico segrejemo na 200 stopinj C in pito pečemo približno pol ure oziroma da se zgoraj zlato zapeče.


Dober tek!

1 komentar:

  1. Mmmm, bomo v kratkem sprobali... Pa še to, super je ta tvoj kotiček za kuhanje! Bravo!

    OdgovoriIzbriši