Tokrat sem pekla žemljice po receptu, ki sem ga našla na enem blogu. Brez nekih sprememb recepta, razen da sem v kavnem mlinčku zmlela indijski trpotec (psyllium husks), saj recept zahteva le-tega v prahu. Sem pa delala kar dvojno maso.
4 jajca sem zmešala z 200 g kisle smetane (30 % mlečne maščobe) in 4 žlicami avokadovega olja.
V drugi posodi sem zmešala:
1 1/2 skodelice mletih mandljev
4 žlice zmletega indijskega trpotca
2 žlici lanenih semen
2 žlici sončničnih semen
2 žlički pecilnega praška
1 žličko soli
To sem potem vmešala v jajčno mešanico in pustila stati dobrih 5 minut. Na začetku je bila masa dokaj redka, potem pa se je dobro zgostila, vendar ne tako, da bi lahko testo mesila in oblikovala štručke. Pa sem testo nadevala na pekač v obliki kupčkov. Sem imela malo preveliko mero, pa sem jih dobila samo 7.
Kupčke sem potem z rokami malo potlačila in dala v pečico na 205 stopinj C (v receptu piše 400 stopinj F).
Po 25 minutah se pečico ugasnila in jih pustila še malo notri.
Prerezana žemljica ...
Okus je dober. Tekstura tudi - niso preveč puhaste, pa tudi zbite ne, semena pa lepo hrustajo.
Naslednjič bom kislo smetano zamenjala s pasirano skuto, da malo zmanjšam maščobe in povečam količino beljakovin. Tudi olje se mi ne zdi potrebno, vsaj ne tolikšna količina.
4 jajca sem zmešala z 200 g kisle smetane (30 % mlečne maščobe) in 4 žlicami avokadovega olja.
V drugi posodi sem zmešala:
1 1/2 skodelice mletih mandljev
4 žlice zmletega indijskega trpotca
2 žlici lanenih semen
2 žlici sončničnih semen
2 žlički pecilnega praška
1 žličko soli
To sem potem vmešala v jajčno mešanico in pustila stati dobrih 5 minut. Na začetku je bila masa dokaj redka, potem pa se je dobro zgostila, vendar ne tako, da bi lahko testo mesila in oblikovala štručke. Pa sem testo nadevala na pekač v obliki kupčkov. Sem imela malo preveliko mero, pa sem jih dobila samo 7.
Kupčke sem potem z rokami malo potlačila in dala v pečico na 205 stopinj C (v receptu piše 400 stopinj F).
Po 25 minutah se pečico ugasnila in jih pustila še malo notri.
Prerezana žemljica ...
Okus je dober. Tekstura tudi - niso preveč puhaste, pa tudi zbite ne, semena pa lepo hrustajo.
Naslednjič bom kislo smetano zamenjala s pasirano skuto, da malo zmanjšam maščobe in povečam količino beljakovin. Tudi olje se mi ne zdi potrebno, vsaj ne tolikšna količina.
Jaz mi raje manj jajc in mogoče več trpotca...pa namesto skute mogoče več mandljeve moke...ah bo treba med prazniki malo testirat :-)
OdgovoriIzbrišiLenci, javi kak bo rezultat.
OdgovoriIzbriši