Še od Ivotovega rojstnega dne sem imela v hladilniku polovico mascarponeja, ki ga je bilo potrebno čimprej porabiti. Bučni pire pa imam v zamrzovalniku, saj so babicine bučke letos dobro obrodile in jih je potrebno čimprej porabiti, saj domače nešpricane buče hitro začnejo gniliti. Tako vsakokrat, ko babica prinese hokaido bučko, le-to skuham in spasiram, potem pa v modelčkih za mufine zamrznem. Vsaka takšna porcija ima okoli 80 g.
Tale bučni mouse se pripravi v manj kot 5 minutah. Za dve večji porciji in eno manjšo (če pa kozarčke napolnimo do vrha pa prideta dve porciji) potrebujemo:
160 g bučnega pireja
250 g mascarponeja
1 merico vanilijeve sirotke
1 žlico Walden Farms sirupa za palačinke (ali pa kakšnega drugega sladila kot je na primer med ali stevija)
1/2 žličke začimb za bučno pito
1 žličko želatine v prahu
Želatino zmešamo z dvema žlicama hladne vode in pustimo, da se napne. Medtem z mikserjem zmešamo preostale sestavine. Ko je želatina napeta, jo stopimo v mikrovalovki (10 sekund na največji moči), potem pa ji primešamo dve žlici bučno-mascarpone mase. To maso potem vmešamo v preostalo bučno-mascarpone maso in naložimo v kozarčke.
Tale bučni mouse se pripravi v manj kot 5 minutah. Za dve večji porciji in eno manjšo (če pa kozarčke napolnimo do vrha pa prideta dve porciji) potrebujemo:
160 g bučnega pireja
250 g mascarponeja
1 merico vanilijeve sirotke
1 žlico Walden Farms sirupa za palačinke (ali pa kakšnega drugega sladila kot je na primer med ali stevija)
1/2 žličke začimb za bučno pito
1 žličko želatine v prahu
Želatino zmešamo z dvema žlicama hladne vode in pustimo, da se napne. Medtem z mikserjem zmešamo preostale sestavine. Ko je želatina napeta, jo stopimo v mikrovalovki (10 sekund na največji moči), potem pa ji primešamo dve žlici bučno-mascarpone mase. To maso potem vmešamo v preostalo bučno-mascarpone maso in naložimo v kozarčke.
Ni komentarjev:
Objavite komentar