ponedeljek, 29. december 2014

Pohorski lonec

Zima je pri čas za enolončnice. Kombinacij je nešteto. Ne vzamejo preveč časa za pripravo, predvsem pa se umaže malo posode. Včasih jih kuham v slow cookerju, včasih v ekonomu, bolj redko pa v navadnem loncu. Preprosto se mi ne ljubi mešati, da se ne bi prismodilo.
Danes ponoči se je tako v slow cookerju kuhal Pohorski lonec. Malo prirejena verzija, ker vanj ne dam divjačine - samo svinjino in piščanca.

Za 3 jedce potrebujete:
200 g piščančjih prsi
300 g svinjine
50 g prekajene slanine
1 žličko svinjske masti
1 čebulo
2 stroka česna
2 korenčka
kos korena zelene
1 krompir
pest ješprenja (namočimo nekaj ur prej)
2 pesti suhih jurčkov - je pač zima in ni svežih gob, je pa še bolj okusno s svežimi jurčki in lisičkami
lovorjev list
majaron
sol, poper

Suhe jurčke namočimo v vreli vodi.
Na žlički masti popražimo na majhne koščke narezano meso. Dodamo slanino in drobno narezano čebulo ter še malo popražimo. Dodamo strt česen in počakamo, da zadiši. Vse skupaj presipljemo v slow cooker. Če bomo kuhali v navadnem loncu ta korak preskočimo in nadaljujemo.
Korenček narežemo na kolobarje, zeleno in krompir pa na kockice ter dodamo k mesu. Zalijemo z vodo ter dodamo še odcejene gobe, ješprenj in začimbe.
Jaz sem v slow cookerju kuhala na nizki temperaturi okoli 8 ur.V navadnem loncu pa se skuha v kakšni uri, vendar je potrebno vmes mešati, da se ješprenj ne prismodi.


Ni komentarjev:

Objavite komentar