sobota, 27. december 2014

Korenčkova tortica


Za pekač premera 18 cm potrebujemo:
3 korenčke
4 jajca
3 dl mleka
60 g lanenih semen
50 g sončničnih semen
80 g kokosove moke (razmaščene)
100 g vanilijeve sirotke
1 žličko tekoče stevije
1 žličko cimeta
malo mletega ingverja
pest orehov
pest rozin

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake pa stepemo v sneg. Korenček naribamo. Lanena in sončnična semena zmeljemo v kavnem mlinčku. Kokosovo moko presejemo in dodamo mleta semena, sirotko, cimet in ingver. Rumenjake razžvrkljamo z mlekom in tekočo stevijo. Dodamo suhe sestavine, nariban korenček, orehe in rozine. Postopoma vmešamo sneg beljakov. Testo damo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, in ga na 180 stopinj C pečemo 45 do 50 minut oziroma dokler ni pečeno. Pečeno testo ohladimo.



Za kremo potrebujemo:
500 g pasirane skute
malo sladke smetane
tekočo stevijo po okusu

Vse sestavine za kremo dobro premešamo. Približno tretjino kreme prihranimo za premaz torte, z preostankom pa nadevamo torto. Torto vsaj nekaj ur pustimo v hladilniku, da se okusi prepojijo.


Priporočam pa, da korenček drobno naribate - jaz sem ga pregrobo, ker se mi ni dalo mazati multipraktika, pa sem ga kar z ribežnom - saj se drugače koščki korenčka preveč opazijo in ne spojijo s testom. Lahko bi dala tudi malce več mleka, saj je bilo testo precej gosto in bi bila mogoče z več mleka bolj rahla.

Ni komentarjev:

Objavite komentar