petek, 23. januar 2015

Žrebiček z grahom in korenčkom

Ekonom lonec je super zadeva. Sploh za enolončnice. Jedi v njem se skuhajo dosti hitreje, meso pa se zmehča dosti bolj kot, če kuhamo v navadnem loncu.


Sestavine:
pol kilograma žrebičkovega plečeta - lahko tudi goveje pleče
1 žlica masti
1 čebula
2 stroka česna
1 žlica paradižnikovega koncentrata iz tube
1 dl rdečega vina
1 pakiranje jušne osnove Knorr pur
timijan
lovorov list
sol in poper
3 korenčki
2 skodelici zamrznjenega graha
1 žlica riževe moke ali škroba

Meso narežemo na večje kocke. Maščobo razpustimo in na njej popečemo meso. Dodamo drobno narezano čebulo in na majhnem oglju pražimo, da se čebula zmehča. Dodamo paradižnikovo mezgo in drobno nasekljan česen ter še malo popražimo. Zalijemo z vinom in pustimo, da prevre. Dodamo jušno osnovo in dolijemo toliko vode, da je meso pokrito. Dodamo začimbe in lonec zapremo. Počakamo, da zavre in pritisk v loncu naraste, potem pa na majhnem ognju kuhamo pol ure.
Počakamo, da pritisk v loncu pade, da ga lahko odpremo. Dodamo na kolobarje narezan korenček in grah, ponovno zapremo lonec in kuhamo še 15 minut. Ko je kuhano po potrebi še dosolimo in zgostimo z riževo moko, ki smo jo predhodno razmešali z malo vode. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar