Tale juha je ravno pravšnja za hladne dni. Nasitna in pekoča, da požene kri po žilah. Ponavadi jo naredim s kokosovim mlekom, tokrat pa sem jo s svežim kokosom - Živa si ga je zaželela, vendar pa, ko nama ga je končno uspelo prepoloviti in spraviti iz lupine (pa spotoma polomiti enemu nožu konico) to ni bilo to kar je pričakovala. Pa sem ga porabila v juhi. Je pa s kokosovim mlekom juha bolj kremasta in predvsem brez koščkov kokosa.
Sestavine:
pol manjše buče
čebula
dva stroka česna
pol manjšega kokosa ali deciliter kokosovega mlega
žlička kokosove masti
žlica curryja v prahu
pol žličke suhega ingverja - še boljše pa je s svežim ingverjem
kajenski poper po okusu
piščančja jušna osnova Knorr pur
sol in poper po okusu
Ko česen zadiši, dodamo bučo in kokos ...
ter curry, ingver in kajenski poper.
Zalijemo z vodo in dodamo jušno osnovo.
Na majhnem ognju kuhamo eno uro in spasiramo s paličnim mešalnikom.
Mmm, mi obožujemo bučne juhe!
OdgovoriIzbriši