sreda, 21. januar 2015

Krekerji iz lanenih semen

Tile krekerji so super prigrizek ali pa namesto kruha zraven grškega jogurta ali sira za malico. V zaprti posodi zdržijo en teden (potem pa jih zmanjka).


Sestavine za en pekač (od pečice):
1 1/2 skodelice lanenih semen (jaz sem dala polovico zlatih in polovico rjavih)
3 žlice chia semen
1 1/2 skodelice vode
1/2 skodelice sončničnih semen
2 žlici bučnih semen
1/2 žličke soli
začimbe po želji - tokrat pol žličke začimb za takose

Lanena in chia semena premešamo in prelijemo z vodo. Pustimo stati 15 do 20 minut, da želirajo, potem pa vmešamo še preostale sestavine. Pekač obložimo s silikonsko podlogo in nanjo maso enakomerno namažemo. Če želimo krekerje kolikor toliko enakomerne oblike, maso pred pečenjem narežemo. Ni jih potrebno povsem ločiti - le toliko, da nakažemo obliko in se dajo potem pečeni lepo razlomiti.


Pečico segrejemo na 120 stopinj C in vklopimo ventilator. Pečemo približno eno uro oziroma, da se da vse skupaj dvigniti s podlage in obrniti. Če ne gre, je še preveč vlažno, in še malo pustimo. Na drugi strani pa pečemo približno pol ure.



Sem prvič probala s peki papirjem, pa se masa ni dala lepo razmazati. Sem jo potem postrgala dol in namazala na silikonsko podlago. Glede na to, da je bil že po par minutah peki papir kar precej moker, ne vem, če bi se na koncu odlepil. Tako, da priporočam silikonsko podlago.

Ni komentarjev:

Objavite komentar