četrtek, 22. januar 2015

Bujta repa

Zima je pri nas čas enolončnic. Kisla repa ali kislo zelje v eni izmed enoločnic je obvezno tedensko na jedilniku. 


Sestavine:
velik kozarec kisle repe
mesnata svinjska kost
1 žlica prekajene zaseke
1 čebula
2 stroka česna
1 žlica pardižnikove paste iz tube
1 žlička rdeče paprike
lovorov list
sol
poper
kajenski poper
prosena kaša

Najprej skuhamo mesnato kost. Jaz jo kar v ekonom loncu - 45 minut in meso gre lepo s kosti. Ko je kuhana, jo ohladimo in oberemo meso. Juho precedimo.
Razpustimo zaseko in popražimo drobno narezano čebulo. Dodamo česen, rdečo papriko in paradižnikovo pasto ter še malo popražimo. Dodamo meso in odcejeno kislo repo ter začimbe. Zalijemo z juho in dodamo začimbe. Premešamo. Na vrh damo proseno kašo - količina je odvisna od tega kako "kašnato" bujto repo imamo radi. Jaz sem je dala 4 žlice. Kuhamo 20 minut. Vmes ne mešamo, saj se kaša hitro prismodi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar