nedelja, 7. februar 2016

Sladko kisla juha

Klju temu, da je potrebnih kar precej sestavin, je juha hitro narejena. 20 minut s prpravo vred. Okus pa zelo podoben juhi iz kitajske restavracije. Če bi dodala še škrob, bi bila še bolj podobna. 

1 žlica kokosove masti
250 g mlete svinjine
1 žlica naribanega ingverja
2 stroka česna, drobno nasekljana
3 mlade čebule, narezane na kolobarčke
2 korenčka, naribana na paličice
1 liter kokošje juhe
5 dl vode
3 žlice sojine omake
6 šampinjonov, narezanih na tanke rezine
350 g tofuja, narezanega na pol centimetrske kockice
1 dl jabolčnega kisa oziroma po okusu, še boljši je rižev kis
1 žlička sladkorja
čilijeva pasta po okusu
3 jajca
Sol in poper po okusu


V loncu rastopimo kokosovo mast in na njej hitro prepražimo meso, ingver in česen. Dodamo korenček in mlado čebulo ter še malo popražimo. Zalijemo z juho in vodo ter dodamo sojino omako, šampinjone, tofu, čilijevo pasto, sladkor in kis. Kuhamo 5 min. Po potrebi dosolimo. Jajca razžvrkljamo in na koncu samo vlijemo v vrelo juho. Hitro premešamo in pokrijemo s pokrovko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar