sobota, 6. februar 2016

Kokosovi krofki

Brez pšenične ali kakršne koli druge moke iz žit, pa tudi brez sladkorja. Namesto tega pa razmaščena kokosova moka, eritritol in MyProtein Flavdrops. Z malo ogljikovih hitradov, pa zelo hitro narejeni.


Pečico segrejemo na 180 stopinj C in dobro namastimo pekač za krofke.

V eni posodi zmešamo suhe sestavine:
80 g razmaščene kokosove moke
1/4 skodelice eritritola
2 žlički pecilnega praška
ščepec soli

V drugi posodi pa zmešamo mokre sestavine:
4 jajca
10 kapljic MyProtein Flavdrops vanilija
100 g kisle smetane in
125 g raztopljenega masla

Nato suhe sestavine primešamo k mokrim. Če je masa pregosta (različne kokosove moke so različno suhe), dodamo še malo tekočine. Maso nadevamo v pekač in pečemo 15 minut.

Med tem pripravimo čokoladni preliv iz:
50 g čokolade s 85 % kakava
1 dl sladke smetane in
20 g masla.

Pečene krofke malo ohladimo, nato pa pomočimo v čokoladni preliv in potresemo s kokosom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar