četrtek, 4. februar 2016

Piščanec v kremni omaki s šampinjoni in porom

Tale enolončnica pa je zelo okusna, pa še enostavna za pripravo. Sploh, če jo kuhamo v multicookerju. Potem imamo z njo samo 15 minut dela - da vse narežemo in prepražimo, nato pa zadevo zapremo, počakamo tri ure in jed je kuhana.
Se pa lahko skuha tudi v navadnem loncu. V tem primeru je čas kuhanja krajši, je pa potrebno vmes pač malo premešati, da se ne prismodi, pa smetano in sirni namaz bi jaz vmešala šele na koncu.

Sestavine:
1 piščančja prsa
50 g pečene slanine
1/2 čebule
1 por
250 g šampinjonov
2 stebli zelene
100 g kremnega sira (Philadelphia ali podoben)
1 dl sladke smetane
1 žlica maščobe (kokosova ali svinjska mast ali maslo)
1 žlička soli
1 žlička suhega timijana
Poper po okusu

Multicooker nastavimo na način Brown/Saute. V lonec damo maščobo in na njej popečemo na večje kose narezana piščančja prsa. Dodamo na kockice narezano slanino in čebulo ter popražimo. Dodamo še na kolobarčke narezan por, steblo zelene in šampinjone. Zalijemo s toliko vode, da je meso in zelenjava pokrita. Vmešamo še smetano in kremni sir ter dodamo začimbe. Multicooker preklopimo na način Slow cook, nastavimo čas na 3 ure in zapremo.

Preden postrežemo po potrebi dosolimo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar