nedelja, 31. januar 2016

Enolončnica s fižolom in klobaso

Ivo je namesto motovilca pomotoma kupil špinačo in ker špinačo v obliki omake ali juhe nekateri (tisti, ki je špinačo kupil) ne marajo preveč, je bilo potrebno iz nje naredit nekaj drugega. Polovica vrečke je končala v fritati, druga pa v enolončnici. Osnova te enolončnice je recept, ki sem ga našla na spletu in ga še malo izboljšala - sem dodala še nekaj stvari, ki so bile v hladilniku. Po 4 urah počasnega kuhanja v našem novem Gorenjevem multicookerju je nastala odlična enolončnica. Če kuhamo v navadnem loncu, čas kuhanja zmanjšamo (ena ura na malem ognju, z občasnim mešanjem vmes).






Sestavine:
2 skodelici fižola (suhega manj, ker pri namakanju naraste)
1 domača klobasa (par)
100 g pečene slanine
1 čebula
1/2 rdeče paprike
2 korenčka
1 majhen koren zelene
2 stebli zelene
1 žlica masti
2 lovorova lista
1 žlička suhega origana
Sol in poper po okusu
100 g špinače

Če imamo suh fižol, ga en dan prej namočimo in vmes nekajkrat zamenjamo vodo. Jaz sem uporabila zamrznjen svež fižol.
Slanino, papriko, koren zelene, in čebulo narežemo na kockice, klobaso, korenček in steblo zelene pa na kolobarje. Mast stopimo in na njej prepražimo čebulo, slanino in klobaso. Dodamo preostalo zelenjavo (razen špinače) in še malo popražimo. Dodamo še fižol in začimbe ter zalijemo z vodo, ter dodamo pol žličke soli in malo popra. Na programu Slow cook kuhamo 4 ure. Na koncu po potrebi dosolimo in vmešamo špinačo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar