nedelja, 3. januar 2016

Bučna tortica

Tale tortica je bila eksperiment kako porabiti polovico velike muškatne buče. Bučna juha v raznoraznih različicah je okusna, vendar pa smo se jih že malce prenajedli. Ker v hladilniku ne ostane dolgo, sem jo skuhala na pari in naredila bučni pire, ki je v posodicah romal v zamrzovalnik.



Sestavine za tortico:
1 jajce
3 žlice bučnega pireja
1 merica Iso whey zero, okus medenjak (lahko tudi katera druga sirotka)
2 zravnani žlici kokosove moke
začimbe za bučno pito
1/2 žličke pecilnega praška

Sestavine za preliv:
2 žlici grškega jogurta
1 žlica sirotke (whey) z okusom vanilije
5 kapljic MyProtein Flavdrops vanilija

V skledi zmešamo vse sestavine za tortico in jih damo v namaščeno skodelico ali modelček. V mikrovalovki pečemo 2 do 3 minute na 700 W (na zgornji sliki), v klasični pečici pa 10 minut na 180 stopinj C (na spodnji sliki). Pečeno tortico pustimo še nekaj minut v modelčku, nato pa jo zvrnemo na krožnik in pustimo, da se ohladi.

Za preliv zmešamo vse sestavine in damo v hladilnik dokler tortica ni ohlajena. Če želimo bolj sočno tortico, jo prerežemo in damo polovico preliva vmes, polovico pa na vrh. Po vrhu potresemo grobo nasekljane orehe.


Ni komentarjev:

Objavite komentar