Enostavna in okusna sladica iz treh plasti. Brez moke in sladkorja.
3 jajca
3 žlice Sukrina
3 žlice kakava v prahu
1 žlica razmaščene kokosove moke
1/2 žličke pecilnega praška
Za navlažitev testa:
1,5 dl polnomastnega mleka
0,5 dl ruma
2 žlici Sukrina Gold
Puding:
2 vrečki praška za puding
6 žlic Sukrina
1 liter polnomastnega mleka
Za na vrh:
2,5 dl sladke smetane
Sukrin po okusu
1/2 žličke vanilijeve arome
Črna čokolada
Najprej pripravimo testo. Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg, nato pa postopoma dodamo Sukrin in rumenjake. Ves čas mešamo, da dobimo gosto jajčno kremo. Kakav zmešamo s kokosovo moko in pecilnim praškom ter presejemo na jajčno kremo in rahlo vmešamo. Testo vlijemo v namaščen pekač in pečemo 20 minut.
Med tem, ko se testo hladi pripravimo preliv in skuhamo puding. Na ohlajeno testo najprej polijemo preliv, nato pa še puding. Čez puding damo prozorno folijo, da se ne naredi skorjica.
Čez ohlajen puding namažemo stepeno sladko smetano, ki smo jo sladili s Sukrinom in ji dodali vanilijo, ter naribamo črno čokolado.
Ni komentarjev:
Objavite komentar