nedelja, 23. oktober 2016

Bučna tortica iz skodelice

Tole je zadnje čase moj priljubljen zajtrk med tednom. Naredim en dan vnaprej, shranim v hladilniku in imam za dvakrat.

 
Za dve tortici:
1 jajce
1/4 skodelice beljakov ali še eno jajce
200 g bučnega pireja
1/4 skodelice kokosove moke Cocomi
1 žlička indijskega trpotca v prahu
1 žlica Sukrin gold
1/4 žličke začimb za bučno pito (recept objavljen nekaj zapisov nazaj)
1/2 žličke pecilnega praška

Vse sestavine dobro premešamo in naložimo v dve skodelici. Vsako posebej pečemo v mikrovalovni pečici na maksimalni moči 80 do 90 sekund (odvisno od moči pečice).

Odlično paše skupaj z grškim jogurtom ali sladko smetano.

Sestava za eno tortico, brez grškega jogurta:

Ni komentarjev:

Objava komentarja