Do zdaj sem največkrat naredila rižoto, rezance pa samo nekajkrat, saj klasičnih testenin ne pogrešam. Rižoto naredim v bistvu vedno po istem principu: prepražena zelenjava in meso (tudi morski sadeži so super), vmešam shirataki riž in pol kozarčka rdečega pesta. Včasih uporabim paradižnikov pesto, včasih pa tudi iz pečenih paprik. Potem vse skupaj še malo prepražim in jed je gotova. Še nariban parmezan na vrh in kozarec rdečega vina, pa imamo hitro in odlično kosilo.
Najprej riž speremo pod tekočo vodo, dobro odcedimo in na suho pražimo v ponvi. Občasno premešamo.
Med praženjem pripravimo ostale sestavine ...
Ko je riž gotov, ga damo na krožnik in v ponvi prepražimo piščanca ...
Dodamo riž in pesto ...
Premešamo in pražimo še nekaj minut.
Pred serviranjem po vrhu naribamo parmezan.
Ni komentarjev:
Objavite komentar