sobota, 5. marec 2016

Pavlova z jagodami

Enostavna in lahka sladica. Peka oziroma sušenje testa sicer zahteva svoj čas, vendar se splača. Testo pripravimo en dan prej in ga čez noč pustimo v izklopljeni pečici, da do konca posuši. 
Na srečo sem v Intersparu odkrila beljake v tetrapaku, tako da ni več problema kaj z rumenjaki. Namesto škroba pa sem uporabila Sukrin Fiberfin.


Za testo potrebujemo:
200 g beljakov (7)
5 žlic eritritola 
2 polni brizgi MyProtein Flavdrops vanilija
1 žlico Sukrin Fiberfin
1/2 žličke vinskega kamna

Beljake stepemo v trd sneg nato pa postopoma dodamo eritritol in Flavdrops. Fiberfin in vinski kamen premešamo in presejemo na sneg in nežno vmešamo. Testo nadevamo pekač v obliki krogov. Lahko uporabimo tudi brizgalko, da so lepši. Mojo je Miha polomil tako, da sem uporabila kar žlico.

Testo pečemo na 100 stopinj pol ure, potem pa zmanjšamo na 80 stopinj in pečemo še eno uro. Potem ga pustimo v priprti pečici do serviranja.

Sladico dokončamo tik pred serviranjem. Jagode narežemo na koščke in jih vsaj eno uro mariniramo z žlico balzamičnega kisa (se na koncu ne občuti, nastane pa okusna omakica) in žlico eritritola. 

Testo previdno odstranimo s peki papirja. Če se prelomi ni problema, saj smetana skrije prelom. Na testo najprej nadevamo sladko smetano (slajeno po želji in s kančkom vanilije) in potem na vrh se jagode.





Ni komentarjev:

Objavite komentar