sobota, 18. julij 2015

Low carb pica s testom iz bučk

Sezona bučk je na vrhuncu. Pri nas sta najbolj popularni jedi iz bučk Še bolj njami bučke in Kremna juha iz bučk. Prejšnji teden sem delala bučke polnjene z mletim mesom, ki so tudi bile zelo okusne in še bodo na jedilniku. Danes pa sem si naredila pico s testom iz bučk. Priprava je čisto enostavna, najbolj naporno je dobro ožeti naribano in nasoljeno bučko. Jaz sem iz ene, ki je bila še malo večja od te na sliki (ta je imela 800 g) dobila 222 g ožete bučke. Ker sem prejšnji teden naredila malo preveč slane njami bučke, sem jih tokrat še prelila z vodo in potem dala v pleničko in stisnila iz nje tekočine kolikor je šlo.


Bučki sem potem primešala jajce, pol skodelice naribanega sira za pico (sem stehtala in je bilo točno 50 g), eno žlico kokosove moke Cocomi in malo popra. Malo česna v prahu tudi ne bi bilo slabo.


To sem potem dala na peki papir ...


in v pečico za 20 minut na 200 stopinj.


Potem pa sem jo obložila s paradižnikovo omako (žlica kečapa, žlica paradižnikove mezge in žlička rdečega pesta), kuhanim pršutom (štiri rezine), narezano papriko, paradižnikom, čebulo in olivami ter potresla z malo naribanega sira za pico.


Po 15 minutah v pečici - gril in ventilator - je bila pica gotova.


Presenetljivo okusna. Edina napaka, ki sem jo naredila, je bil peki papir. Mogoče sem premalo ožela bučke ali pa je paradižnik spustil vodo, in peki papir se je razmočil, na mestih pa se je "testo" prijelo papirja. Tako, da je nisem mogla v enem kosu spraviti dol, pa sem jo jedla kar iz pekača. Tako, da jo naslednjič pečem na silikonski podlagi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar