torek, 10. november 2015

Pita, ki hoče biti gibanica

Vsi okusi prekmurske gibanice v obliki pite brez klasičnega testa in sladkorja.


Podlaga:
1 skodelica orehov
3 zvrhane žlice razmaščene kokosove moke
1 jajce
ščepec soli

Nadev:
750 g delno posnete nepasirane skute
3 jajca
1 jabolko
2 žlici mletega maka
3 žlice eritritola
10 kapljic MyProtein FlavDrops vanilija

Za podlago zmeljemo orehe, dodamo preostale sestavine in zamesimo testo. S testom obložimo pekač in pečemo 15 minut na 170 stopinj C.
Med tem, ko se testo peče, pripravimo nadev. Skuti ena po ena primešamo jajca, potem pa vmešamo še preostale sestavine. Ko je testo pečeno, naložimo nanj nadev in pečemo še 40 minut.


Ni komentarjev:

Objavite komentar