torek, 10. november 2015

Low carb kruh

Po receptu "Low carb kuhinje" na Facebooku.

Najboljši doma narejen low carb kruh dosedaj. Manjka edino okus po kvasu. Bom naslednjič poskusila dodati zraven malo suhega pivskega kvasa.

120 g mletega zlatega lanenega semena
50 g kokosove moke
30 g psyllium husk v prahu
1 žlička soli
1 žlička sode bikarbone
2 žlici mešanih semen (sezam, bučna, lanena in sončnična semena)
350 g pasirane skute
1 jajce

Laneno seme sem zmlela v kavnem mlinčku in jih vmešala v ostale suhe sestavine. Potem pa sem dodala še skuto in jajce. Oblikovala sem hlebček in ga dala v pečico na 180 stopinj C.


Po 80 minutah peke (se mi je zdelo dosti, ampak je ravno prav), sem ga pustila v ugasnjeni pečici še 20 minut.


Ni komentarjev:

Objavite komentar