Po receptu "Low carb kuhinje" na Facebooku.
Najboljši doma narejen low carb kruh dosedaj. Manjka edino okus po kvasu. Bom naslednjič poskusila dodati zraven malo suhega pivskega kvasa.
120 g mletega zlatega lanenega semena
50 g kokosove moke
30 g psyllium husk v prahu
1 žlička soli
1 žlička sode bikarbone
2 žlici mešanih semen (sezam, bučna, lanena in sončnična semena)
350 g pasirane skute
1 jajce
Laneno seme sem zmlela v kavnem mlinčku in jih vmešala v ostale suhe sestavine. Potem pa sem dodala še skuto in jajce. Oblikovala sem hlebček in ga dala v pečico na 180 stopinj C.
Po 80 minutah peke (se mi je zdelo dosti, ampak je ravno prav), sem ga pustila v ugasnjeni pečici še 20 minut.
Najboljši doma narejen low carb kruh dosedaj. Manjka edino okus po kvasu. Bom naslednjič poskusila dodati zraven malo suhega pivskega kvasa.
120 g mletega zlatega lanenega semena
50 g kokosove moke
30 g psyllium husk v prahu
1 žlička soli
1 žlička sode bikarbone
2 žlici mešanih semen (sezam, bučna, lanena in sončnična semena)
350 g pasirane skute
1 jajce
Po 80 minutah peke (se mi je zdelo dosti, ampak je ravno prav), sem ga pustila v ugasnjeni pečici še 20 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar