Kdor pričakuje okus trgovinskih medenjakov bo mogoče malce razočaran. Tile piškoti izgledajo kot medenjaki, okus imajo kot medenjaki, ne vsebujejo pa ne medu, sladkorja in ne moke. V bistvu so pečene domače Quest ploščice z okusom medenjaka. Domače Quest ploščice se znajo malce "loviti na zobe", če pa jih spečemo pa dobimo beljakovinski piškot. Pri peki je potrebno paziti le, da jih ne spečemo preveč. V zaprti škatli brez problema zdržijo tri dni. Mogoče tudi dlje, ampak jaz sem svoje pojedla v treh dneh in tudi zadnji je bil enake teksture in vlažnosti kot prvi dan. Prvič sem iz te mase naredila štiri večje medenjake, drugič pa osem manjših. Pečen oreh na vrhu se namreč super ujame s piškotom spodaj.
Sestavine:
100 g Sukrin sirupa
120 g Iso whey zero, okus gingerbread
1/2 žličke začimb za medenjake
1 zvrhana žlica mletih mandljev
Sirup najprej segrejemo, da se začnejo delati mehurčki. V moji mikrovalovki to pomeni 1 minuta na najvišji moči (700 W). Potem primešamo Iso whey zero in začimbe za medenjake. Dobro premešamo. Najprej zgleda, da je preveč beljakovinskega praška, vendar pa se na koncu vse lepo vmeša. Na koncu vmesimo še eno žlico mletih mandljev. Oblikujemo v štručko in jo narežemo na osem koškov, ki jih oblikujemo v piškote. Na vrh vsakega damo orehovo polovičko.
Pečemo 10 minut na 160 stopinj C.
Sestavine:
100 g Sukrin sirupa
120 g Iso whey zero, okus gingerbread
1/2 žličke začimb za medenjake
1 zvrhana žlica mletih mandljev
Sirup najprej segrejemo, da se začnejo delati mehurčki. V moji mikrovalovki to pomeni 1 minuta na najvišji moči (700 W). Potem primešamo Iso whey zero in začimbe za medenjake. Dobro premešamo. Najprej zgleda, da je preveč beljakovinskega praška, vendar pa se na koncu vse lepo vmeša. Na koncu vmesimo še eno žlico mletih mandljev. Oblikujemo v štručko in jo narežemo na osem koškov, ki jih oblikujemo v piškote. Na vrh vsakega damo orehovo polovičko.
Pečemo 10 minut na 160 stopinj C.
Ni komentarjev:
Objavite komentar